Blog!

Een eigen bedrijfsblog (zakelijke weblog) is een prima eerste stap in de sociale mediawereld. Je kunt je kennis en knowhow delen via posts met toegevoegde waarde. Aan je mening over wat er in de wereld gebeurt, heeft een B2B aankoper geen boodschap. Ook niet aan verkooppraatjes. Wel aan je inzichten in nieuwe trends in je sector, aan tips en trucks om beter met je producten om te gaan, aan achtergrondinformatie, aan tools om het geschikte product te selecteren, aan je advies als expert… Ook hier is content king. Het is geen rechtstreeks verkoopkanaal.

Een blog toont aan dat er echte mensen achter je bedrijf zitten. Een gelikte website met de uitstraling van een groot bedrijf kan vandaag door iedereen opgezet worden, maar in blogartikels moet je tijd en moeite steken, en dat komt geloofwaardiger over.

Slim geschreven blogs zijn trouwens een magneet voor je website. Dus een vast onderdeel in je zoekmachine optimalisatie. Schrijf artikels over die zoekwoorden waarmee je wil gevonden worden.

Via de commentaarfunctie kan je een dialoog met je doelgroep aangaan. Let er wel op dat je snel reageert op reacties.

Hou je blog actueel. Niets zo dodelijk voor de perceptie als een blog waarvan het recentste artikel jaren oud is.

Meer marketing know-how? Lees het boekje “Back to Basics” van de Marketeer.
Of praat eens met hem.